Asien är faktiskt land för långa sed, där århundraden av ackumulerat förståelse och erfarenhet är givits från ägare till lärling, från instruktör till elev. Kommer från ikebana blommiga planer till kampstilar liksom kabuki teater, varje sed har sin egen samling av riktlinjer, metoder och högskolor av designer. Standard orientaliska knivar var faktiskt ursprungligen härstammar från österländska svärd hantverk. strategierna har blifvit överlämnats från generation till åldersgrupp och även förfinad så småningom.
Kniv har been används av i flera kulturer över hela världen, som går tillbaka århundraden. I Asien kan knivar kan dateras så långt sedan som Nara Time (710-794) . Besök det kejserliga Skatthuset i Nara-prefekturen och även du kommer upptäck långa, smal knivar tillsammans med böjda skärare. Utforska vår internetsajt när du lust att få reda på om Japansk kniv Erfarenhet.
Användbarhet av Kniv Slipning
En skarp skär skär med komponenter effektivt, men en oslipad blad kommer att förstöra vävnad väggytor av ämnen, modifierar deras struktur samt smak. Till exempel om man anstränger sig att chiffonade basilika med en trubbig blad och den kommer definitivt byta svart nästan snabbt . Med en gles skarp kniv, samma chiffonaden kommer säkert behåll sin egen dynamisk grön olika färger i timmar och till och med dagar. Den enkantade skäraren är faktiskt en unik komponent av traditionell orientalisk knivar, som är rak länkad till orientaliska mat och även förflutna. Traditionell orientaliskt rätter strävar att underhålla liksom betona sanningen smaker av färsk och även periodisk aktiva ingredienser, tillverkar en spetsig kniv är viktigt att denna process.
Typer Och Användare Av Standard japanska knivar
Yanagi
Yanagi använde för att skiva benfria fiskfiléer i sashimi och pålägg för sushi. De eleganta, tunna skärarna snitten ljuvliga bitarna i en lång, rita rörelse. Kommer Från Kansai (Osaka) område.
Takobiki
Takobiki är faktiskt en variant av yanagi liksom är används för att cut rakt skuren sashimi. Det's smal kroppssystem skapar reducerande smal snitt av fisk enklare än yanagi. Den trubbiga pekare och även välbalanserad vikt fungerar effektivt på hård aktiva ingredienser som bläckfisk, varifrån den skaffar sin egen namn. Kommer Från Kanto (Tokyo) region.
Fugubiki
Fugubiki är faktiskt en typisk orientalisk typ fiskskärare, liknande med yanagi. 'Fugu' eller blåsfisk är faktiskt vanligt tillhandahålls på en belagd tallrik , liksom reduced anmärkningsvärt smal så layout på hem tallriken kan vara translucented fisken skivad.
Kasumi
Kasumi implicerar "dimma" som hänvisar till det dimmiga utseendet hos det mjuka järnet system av skäraren, i motsats till det glänsande utseendet av koldioxid stål. Hantverkare smida kasumi knivar genom registrera sig med ett föremål av mjukt järn tillsammans med en del av koldioxid stål. Efter att smida, hamra, och näring, koldioxid-stålet blir skärarens kant. Det känsliga järnet del blir kroppssystemet och ryggraden på bladet. Denna minskad bräcklighet liksom hjälper till att göra utveckla mindre komplicerat. Kasumi knivar är mycket enklare att använda och även vässa än honyaki knivar, men deras edge retention är faktiskt kortare.
Hongasumi knivar
Hongasumi knivar är förstklassiga kasumi knivar. De är faktiskt ofta tillverkade av högre kvalitet komponenter, utbetalda speciell fokus på liksom mycket mer åtgärder är faktiskt associerade med smidning, härdning, liksom slut upp processer.

Damaskus
Layered stål (Damascus stål) är blir betydligt välkänd på grund av sin incorporated fördelar samt tilltalande tilltalande. För att skapa dessa skärar, hög koldioxid stål är skiktat tillsammans med mjuk järn vid den punkten skapad och knackad. En av kasumi-bladen, lagrade stål blades har den längsta sidan igenkännande .
Honyaki knivar
Honyaki (eller till och med "äkta smidda") knivar är konstruerade helt borta från en komponent. Honyaki knivar har den största kirenaga, eller edge loyalty inom orientaliska knivar. Icke desto mindre, med tanke på att stålet egentligen så utmanande, honyaki knivar är faktiskt svårare att slipa och även mycket mer benägen för skadlig, brytning, eller till och med brytning om använde felaktigt. Hantverkare require en stor kvantitet av ability för att skapa honyaki knivar, och kockar kräver mycket expertise att använda och underhåll dem.
Comments
Post a Comment